Geboortedatum
07-04-1991
Woonplaats
Rijssen
Data
1.85m / 68kg / 40-202bpm
Opleiding
MBO elektro/koeltechniek ROC Aventus Apeldoorn
Beroep/studie
Monteur/projectcoördinator Koeltechniek
Wedstrijdcategorie
Amateurs
Aantal jaren MTB
3 jaar fanatiek
Leukste MTB ervaring
Alpentourtrophy 2015, 2016
Sportverleden
Basketbal, wielrennen
Overige sporten
skiën, wielrennen
Trainer
-
Sterkte
lang bergop rijden, duurvermogen
Zwakte
explosiviteit
Doelstelling
Doorgaan waar we mee zijn gestopt. Goed door ontwikkelen tot Marathon renner en proberen het podium te bereiken!
Beste prestatie
Moet hopelijke nog komen;-)
Slechtste sportmoment
Zware val tegen boom *ribben gebroken*
Advies aan beginners
Vooral genieten en er lol aan hebben!

Nico - Langenberg Herren 7e

Afgelopen zondag mocht ik starten in de Langenberg marathon!

M’n voorbereiding op deze wedstrijd was helaas niet optimaal, dit door wat lichamelijke klachten. Maar toch zeker zin om te starten en om te kijken hoe de beentjes zijn voor aankomende weekend; de BBC tevens NK Marathon.

Met de start voelde ik me eigenlijk best goed. Maar daar kwam na een aantal km al snel een eind aan! Op een gladde afdaling van gras op asfalt ben ik flink onderuit geschoven en heb ik me heup goed bezeerd! Toch weer snel op de fiets 10 minuutjes de pijn verbeten en daarna ging het toch best wel weer lopen. Vooral bergop kon ik toch redelijk wat gaatjes dichten. Dit geeft toch nog wat moraal voor volgende week!

Uiteindelijk met teamgenoot Frank over de finish gerold en toch nog 7e in Herren klasse.

Nico - Zierenberg

De zierenberg marathon stond voor mij voor de eerste keer op het programma. Na veel klusuren in onze nieuwe huis, had ik eindelijk weer meer tijd gevonden om flink te kunnen trainen. Ik had mij dus ook voorgenomen om niet als een gek te gaan starten, maar om juiste een vlakke wedstrijd te gaan rijden.

Tijdens de start was het gelijk al chaos, omdat alle afstanden tegelijk moesten starten en zoals gewoonlijk wilde iedereen op de eerste rij beginnen. Ik wist niet zo goed wat ik van het rondje kon verwachten en hield me daarom tijdens de start een beetje in, ook omdat ik nog 85km en 2900hm had te gaan. Ik kwam samen met Tom Hoekman in een mooi groepje terecht, we konden samen lekker doorrijden. Ik voelde me bergop zeer goed en het dalen ging alweer stukken beter dan in Nordenau. Aan het einde van de 2e ronde, met nog 1ronde te gaan, voelde ik dat ik nog wel wat over had en besloot daarom om samen met een Duitser flink gas te geven en bij het groepje weg te rijden.

Zierenberg2017

We raapte nog enkele renners op, met nog 10km te gaan voelde ik dat het waarschijnlijk op een sprintje aan ging komen met deze 2gasten en reden ook nog in de zelfde klasse! Ik dacht sprinten… dat win ik normaal nooit;-) máár deze keer wel haha! Het was bergop op en ik besloot om al vroeg aan te gaan en dit pakte goed uit. Wel lekker om een keer een sprintje te winnen! Uiteindelijk als 9e männer over de finish, super leuk rondje en goed gevoel aan overgehouden!

Nico - Nordenau

Vandaag stond de Halve Marathon in Nordenau voor mij op het programma!

Na wat maanden flink geklust te hebben en weinig gekoerst had ik er erg veel zin om eens te kijken hoe het er voor stond.
Het weer was niet al te best we startte al in de regen het beloofde dus een muddy ride te worden;-)!

Met de start zat ik lekker voorin en de eerste paar klimmetjes kon ik mooi mee komen. Maar naar een paar kilometer de eerste beste natte modderige afdaling maakt iemand een foutje voor me waardoor ik flink op me plaat ging! Gelukkig zelf niks, stuur een beetje recht tikken en door!

Het klimmen ging vandaag erg lekker en zo kon ik weer naar teamgenoot Nard rijden. Samen konden we mooi een beetje door rijden en wat mensen oppikken. Maar na een kilometer of 35 moest ik lossen van Nard, het dalen bij mij ging stuk minder en hij daalde als een kogel! Gelukkig kon ik nog redelijk tempo houden op de klimmetjes en zo met een groepje de 54 kilometer vol maken!

Uiteindelijk als 18e alg. en 6e männer over de finish. Toch niet ontevreden iets meer wedstrijden rijden aankomende tijd en weer opbouwen voor het NK!

Nico - Neheim

Neheim Arnsberg marathon!

Dit keer een Marathon een beetje in buurt! Op het programma stond 90km en 2000hm en het zou een mooi weertje worden dus een leuk dagje fietsen in het vooruitzicht!

Bij de start was het gelijk al dringen geblazen! Want alle afstanden starten gelijk en lag het tempo hierdoor al flink hoog! Na wat duw en trek werk zat ik mooi voorin bij teamgenoot Maarten. En kon ik mooi aanhaken in de kopgroep.

Alleen lag het tempo zo hoog dat ik er met een kilometer of 15 flink wat meer moeite mee kreeg om aan het wiel te blijven hangen! En was eigenlijk al een beetje te laat met mijn eigen tempo te rijden dus conclusie klein beetje opgeblazen;-) Team maatje Maarten liet zich nog even afzakken om me te helpen om in een groepje te blijven, maar dat mocht ook niet meer baten! Hij ging mooi zijn eigenkoers rijden( met als 3e plaats senioren 1 als uitkomst) en ik moest mijn eigen tempo rijden en zorgen dat ik weer het goede ritme kon oppakken.

Oja! Ik zou het bijna vergeten (not) het was in de tussen tijd ook gigantische gaan regenen. Zulk noodweer had ik echt niet verwacht! En maakte alles nog een stukje zwaarder, vooral de modder in je ogen omdat je bril niet meer op kon hebben maakte de afdalingen niet echt prettig! (na 2 dagen is alle modder uit m’n ogen;-)
Maar ondertussen zat ik in een mooi groepje met 70km rijders en had ik mijn ritme weer gevonden! Gelukkig niet te veel tijd verloren na dat ik me een beetje had opgeblazen! Maar toen kwam het besef dat zij bijna bij de finish waren en ik nog een rondje moest! Dat kon nog gezellig worden want ik zag geen rode nummerbordjes(90km) voor me of achter me. Dus heb ik de laatste 30km in mijn eentje gefietst, nog wel wat mensen op kunnen pikken maar die waren ook aardig leeg getrokken door het slechte weer! Eindelijk kwam de finish inzicht en zo toch nog als 11e Algemeen en 5e in mijn klasse over de finish gerold. 

Veel geleerd vandaag en flink afgezien!

Nico - Emmelshausen 69km P10

Vandaag stond er weer een halve marathon op het menu.

Lekker weer een Duitse marathon met veel hoogte meters, even heel wat anders dan de vorige wedstrijd de GJT Classic in Milheeze!;-)
Onlangs hebben mijn vriendin en ik een huis gekocht en heb ik heel wat training uurtjes moet missen door al het verbouwen, toch met frisse zin deze kant op gegaan.

Omdat het een eindje rijden was lekker zaterdags deze kant op gegaan samen met teamgenoot Maarten Janssen en twee andere Tukkers! Hierdoor konden we ook al een mooi stukje verkennen en tot onze schrik was het redelijk nat! Maar het zou goed weer blijven en kon het redelijk opdrogen.

Volgende ochtend met een lekker zonnetje opgestaan, beentjes voelde redelijk en kon de wedstrijd gaan beginnen!
Ook dit jaar weer een snelle start en ik hoorde al snel een harde klap met de start. Dit bleek achteraf een flinke valpartij tegen het asfalt te zijn van teamgenoot Nard!#nooit fijn

Ik had in het begin flink moeite om in mijn ritme te komen en moest dus de kopgroep laten gaan! Na een kilometer of 25 ging het eindelijk lekker lopen en kon ik met wat jongens een mooi tempo rijden. Ik zag dat er wat jongens terug vielen uit de kopgroep maar we kwamen niet echt dichter bij. Tot dat ik een leuke afdaling (waar er veel van waren) wat dichter bij kwam en de jump kon maken naar een groepje van 3 en met deze Duitse gasten flink hard door kon rijden. Bijna de hele wedstrijd met hun door gereden we hadden niet echt uitzicht op de kopgroep. Heb nog 2 keer proberen weg te rijden op een klim maar dat mocht niet baten! En achteraf ook niet echt slim want ik moest in de laatste 5km 2 van deze jongens laten gaan!

Uiteindelijk als 10e algemeen (6e manner) over de streep gerold, Toch niet slecht met al die verbouw uurtjes in de benen!;-)
Het was weer een mooi weekend en met een lekker gevoel naar de volgende wedstrijd!

Tukker power:

schinderhannes

Nico - Groesbeek 70km

Hel van Groesbeek 70km!

Na eerst 2 XC wedstrijden te hebben gereden dit seizoen, stond er nu eindelijk de eerste marathon op het programma: de Hel van Groesbeek. Na niet een echt goed gevoel over te hebben gehouden aan de XC wedstrijden, stond ik niet met een hoge verwachting aan de start, dus met de gedachten: “kieken wat ’t wordt” begon ik aan de wedstrijd. Ik stond mooi vooraan in het start vak naast teamgenoot Mark Schepp, die ik deze dag nog flink nodig ging hebben! Vergeleken met vorig jaar kwam ik deze keer wel goed over de crossbaan (startlus), waardoor ik mooi kon aansluiten in de kopgroep.

Groesbeek2017 02


Echter had ik al snel bekeken dat dit me veel te hard ging en elke keer een gat moest laten vallen! Dus iets gas terug om me niet op te blazen, kwam ik in een mooi groepje van 6 a 8 personen terecht en kwam dus zo rond halverwege de koers rond de 12e plaats door de verzorging.


Dat groepje werd steeds groter omdat we veel mensen moesten inhalen van de 105km afstand en het tempo hierdoor wat langzamer werd, besloten Mark en Ik op ¾ van de koers flink gas te geven. Met nog 12 km te gaan zagen Mark en ik dat we weg waren gereden van het groepje. Zo konden we dus ook samen naar de streep rijden.
De laatste 12 km waren niet makkelijk want ik kreeg te maken met kramp, iets meer moeten drinken misschien maar goed dat mag de pret niet drukken! Nog een poging gedaan om er een sprintje uit te trekken tegen Mark, maar dat mocht niet baten (niet m’n sterkste kant).

Groesbeek2017 01


Uiteindelijk als 8e algemeen over de streep! Super blij mee en flink wat sneller dan vorig jaar, goed gevoel aan over gehouden! Op naar de volgende!