Maarten - Emmelshausen 69km P2sen1

De 2e wedstrijd voor de Marathoncup was er weer een waar het op écht mountainbiken aan kwam. Een schitterend parcours met technische stukken, korte en lange klimmen, en snelle stukken. In Emmelshausen dit keer voor de Schinderhannes MTB Marathon (69 km). Dit jaar gekozen voor het klassement op de middelafstand, ook wel eens leuk voor de verandering.

Schitterend weer vandaag, het parcours nog niet helemaal opgedroogd na de zware regenval van een aantal dagen eerder. De start verliep prima (voor mijzelf althans, collega Nard kwam hard ten val in het startgeweld…)

Na wat schermutselingen in het begin van de wedstrijd moest ik even een korte ‘adempauze’ inlassen en wat gas terug nemen. Een kopgroep van 5 renners (met Irjan) was gaan vliegen en erachter klonterde het wat samen. Niet voor lang, want na een kilometer of 40 toch maar eens wat extra gas gegeven. Niemand die dacht gezellig samen met mij mee te gaan, dus dan maar alleen op pad. Het tempo was goed en naar het einde toe zag ik zelfs de kopgroep in de verte weer opdoemen. Plots een bordje ‘noch 5 km’. Helaas, het zat er al weer bijna op en zo reed ik als 5e over de finish en restte er een 2e plaats bij de Senioren1.

Een mooie dag vandaag, op naar de volgende!

Emmelshausen