Maarten - GP Kivada Berlicum

Na de seizoensopening in Assen stond vandaag de wedstrijd in Berlicum op het programma. Hoewel de zaterdag nog regenachtig en miezerig was, scheen vandaag de zon uitbundig en kwam de lente voorzichtig om de hoek kijken. Bij het parcours aangekomen even 2 euro aftikken voor een paar A-4’tjes met advertenties van de plaatselijke bakker en supermarkt en het feest kon beginnen. De sfeer was erg goed en het was een mooie drukte. Ook teammaat Mark was weer van de partij. Snel even inschrijven en omkleden en daarna het parcours verkennen en opwarmen. Een nieuw parcours ten opzichte van de vorige jaren naar wat ik begreep. Ik schat dat zo’n 75% van het parcours singletrack was, dus weinig gelegenheid tot passeren en man wat een bochten! Links, rechts, links links, rechts, links, rechts, ga zo maar door… Om duizelig van te worden.

maarten-gp-kivada-berlicum

Tijdens de verkenning iets te hard een bocht aangesneden en daar ging mijn voorwiel… Pats, daar lag ik al… Een pijnlijke vinger en een dikke knie waren het resultaat. Vooral de vinger baarde mij zorgen, omdat er veelvuldig geremd en geschakeld moest worden en de vinger deed flink pijn. Gelukkig niet gebroken, bewegen ging redelijk, maar was wel pijnlijk. Gewoon doorbijten en starten, tijdens de wedstrijd zouden er wel andere dingen zeer gaan doen… J

De startopstelling zou op basis van het regelmatigheidsklassement gaan, voor de eerste 10 was dit ook het geval, maar daarna mochten er wat regionale coryfeeen vooraan plaatsnemen en zo gebeurde het dus dat ik alsnog op de 3e rij stond…

De start verliep alsnog uitstekend, ik kon nog voor de eerste bocht wat plaatsen opschuiven en ook in de eerste bochten zat ik aan de juiste kant, waardoor ik als 11e de eerste singletracks opdraaide. Dat was dan ook meteen het hoogst haalbare voor de rest van de wedstrijd, want ik merkte gelijk al dat ik aardig aan de max zat te rijden. Of het door het weer kwam, door de de vele korte bochten of dat ik gewoon slechte benen had, ik weet het niet, maar de vorm was vandaag totaal afwezig. Van opschuiven was geen sprake meer, hoewel ik normaal gesproken tijdens de koers alleen maar beter wordt. Vandaag dus niet, helaas.

Toch maar proberen het beste er van te maken, om er niet helemaal doorheen te zakken en zo ‘vlak’ mogelijk proberen te rijden. Na een uur afzien was dan de finish in zicht en zat het er al weer op. Uiteindelijk 24e geworden, al met al viel het dus nog wel mee, maar ik had stiekem toch op meer gehoopt. Tijdens de wedstrijd gelukkig geen last van de knie en de vinger gehad, maar toen ik eenmaal weer op adem gekomen was deden ze beide toch flink pijn! Niks ernstigs hoop ik.

Nu eerst even een paar dagen wat herstellen en dan weer toewerken naar de volgende wedstrijd. De 150 minuten van de Bergrace in Wageningen!

Share