Geboortedatum
09-01-1981
Woonplaats
Hengelo (Ov)
Data
1.88m / 74kg / 40-196bpm
Opleiding
Bedrijfskundige Informatica - Saxion Hogeschool Enschede
Beroep/studie
Medewerker Fitheid & Arbo bij Brandweer Twente - Hoofdbrandwacht
Wedstrijdcategorie
Masters 30+
Aantal jaren MTB
Ruime tijd actief in de wielersport. MTB pas vanaf 2011 serieus competitie gereden
Leukste MTB ervaring
Nederlands Kampion MTB Marathon 2015
Sportverleden
Voetbal, basketbal, wielrennen
Overige sporten
Snowboarden, hardlopen en alles wat me leuk lijkt...
Trainer
Geen trainer. Door de jaren heen wordt men wijzer...
Sterkte
Klimmen, niet te steil, maar wel lang. Uithoudingsvermogen
Zwakte
Explosiviteit / Sprinten
Doelstelling 2016
Doorgaan waar het in 2015 mee opgehouden is. Goed presteren op zowel marathon als XC. Podiumplaatsen bij de marathons en top 3 op NK XC / Marathon.
Beste prestatie
Nederlands Kampion MTB Marathon 2015
Slechtste sportmoment
Al lang weer vergeten...
Advies aan beginners
Blijf het leuk vinden en overdrijf het niet. Vind je wedstrijden leuk? Doen!

Maarten - MTB Trophy Assen

Vandaag was het dan eindelijk zover. Na een lange winter met wat hardlopen, mtb'en, snowboarden en andere bezigheden begint vandaag het seizoen 2012 weer met de seizoensopener, de MTB Trophy in Assen. Voor mij een nieuw jaar, in een nieuw team, op een nieuwe fiets en met nieuwe moraal!

maarten-mtb-trophy-assen

Als een stel jonge schapen in de wei stond het veld met Amateurs aan de start te trappelen om losgelaten te worden. Ook teamgenoot Mark van Schie was van de partij en samen hadden we al even het parcours verkend en wat opgewarmt.
De start vond plaats op het strand van de Baggelhuizerplas en het eerste stuk was eigenlijk te kort om al wat posities goed te maken. Een smalle strook was goed bereidbaar, maar daarbuiten was het harken door het mulle zand. Zelf stond ik opgesteld ronde de 30 plek, Mark stond iets achter mij.
BAM! daar was het startschot. De eerste rijders konden goed wegkomen, maar daarachter was het dringen en vechten voor je plek. Het veld werd al direct uit elkaar geslagen en ik kon goed meekomen in een groepje rond de 20e plek. Het ging eigenlijk erg gemakkelijk, ook de Apex 29'er bike stuurde subliem. Na een goed half uur koers reed ik samen met nog iemand en langzaam kwam het groepje voor ons in het vizier. Waar het beste er bij de meesten wel van af leek, begon mijn diesel eigenlijk pas op gang te komen en wist ik nog een aantal renners te passeren in de laatste 2 ronden. En zo kwam ik als 14e over de streep, dik tevreden na de wat verprutste start en met weer genoeg leerpunten voor de volgende keer... Van mij had de koers nog wel een uur langer mogen duren, wellicht had er dan nog meer ingezeten...

Ook Mark reed een sterke en goed ingedeelde wedstrijd en werd 28e. De eerste punten zijn binnen, dus de volgende keer staan we ook weer wat meer van voren bij de startopstelling. Tot volgende week in Berlicum!

Share