Geboortedatum
09-01-1981
Woonplaats
Hengelo (Ov)
Data
1.88m / 74kg / 40-196bpm
Opleiding
Bedrijfskundige Informatica - Saxion Hogeschool Enschede
Beroep/studie
Medewerker Fitheid & Arbo bij Brandweer Twente - Hoofdbrandwacht
Wedstrijdcategorie
Masters 30+
Aantal jaren MTB
Ruime tijd actief in de wielersport. MTB pas vanaf 2011 serieus competitie gereden
Leukste MTB ervaring
Nederlands Kampion MTB Marathon 2015
Sportverleden
Voetbal, basketbal, wielrennen
Overige sporten
Snowboarden, hardlopen en alles wat me leuk lijkt...
Trainer
Geen trainer. Door de jaren heen wordt men wijzer...
Sterkte
Klimmen, niet te steil, maar wel lang. Uithoudingsvermogen
Zwakte
Explosiviteit / Sprinten
Doelstelling 2016
Doorgaan waar het in 2015 mee opgehouden is. Goed presteren op zowel marathon als XC. Podiumplaatsen bij de marathons en top 3 op NK XC / Marathon.
Beste prestatie
Nederlands Kampion MTB Marathon 2015
Slechtste sportmoment
Al lang weer vergeten...
Advies aan beginners
Blijf het leuk vinden en overdrijf het niet. Vind je wedstrijden leuk? Doen!

Maarten - XC Berlicum 2017

Zoals ieder jaar is ook dit jaar de eer aan Berlicum om het nationale mountainbike seizoen af te trappen. In een nieuw opgezette NL MTB Cup wordt opnieuw geprobeerd om het XCO gebeuren in Nederland weer nieuw leven in te blazen. Berlicum is de eerste wedstrijd van dit nieuwe klassement over een aantal cross country wedstrijden.


Her parcours in Berlicum is de laatste jaren niet gewijzigd, mijn vorm daarentegen wel. Nog niet echt veel km’s in de benen en de training pas de laatste weken weer wat serieuzer opgepakt. Rust is de beste training zullen we maar zeggen.


De startopstelling was nog volgens het regelmatigheidsklassement van vorig jaar en zo kon het gebeuren dat ik op pole position mocht vertrekken. Als 3e de eerste bocht door en als 5e de eerste de eerste singletrack op. Dit waren dan ook gelijk de hoogste plekken die ik heb gezien tijdens de koers, want al snel moest ik mijn eigen tempo proberen te rijden en dat proberen vast te houden. Na wat schermutselingen in een verder niet zo heel boeiende koers kwam ik gaar over de finish op een 12e plek.

Het was goed om het lichaam weer even wakker te schudden en bijna 1,5 uur boven het omslagpunt te rijden. Vanaf nu hopelijk een stijgende lijn, waar ik er bewust voor heb gekozen om wat later in gang te schieten en de eerste wedstrijden (en het mooie weer) zijn werk te laten doen voor de topvorm die nog komen moet…