Maarten - XC Berlicum 2017

Zoals ieder jaar is ook dit jaar de eer aan Berlicum om het nationale mountainbike seizoen af te trappen. In een nieuw opgezette NL MTB Cup wordt opnieuw geprobeerd om het XCO gebeuren in Nederland weer nieuw leven in te blazen. Berlicum is de eerste wedstrijd van dit nieuwe klassement over een aantal cross country wedstrijden.


Her parcours in Berlicum is de laatste jaren niet gewijzigd, mijn vorm daarentegen wel. Nog niet echt veel km’s in de benen en de training pas de laatste weken weer wat serieuzer opgepakt. Rust is de beste training zullen we maar zeggen.


De startopstelling was nog volgens het regelmatigheidsklassement van vorig jaar en zo kon het gebeuren dat ik op pole position mocht vertrekken. Als 3e de eerste bocht door en als 5e de eerste de eerste singletrack op. Dit waren dan ook gelijk de hoogste plekken die ik heb gezien tijdens de koers, want al snel moest ik mijn eigen tempo proberen te rijden en dat proberen vast te houden. Na wat schermutselingen in een verder niet zo heel boeiende koers kwam ik gaar over de finish op een 12e plek.

Het was goed om het lichaam weer even wakker te schudden en bijna 1,5 uur boven het omslagpunt te rijden. Vanaf nu hopelijk een stijgende lijn, waar ik er bewust voor heb gekozen om wat later in gang te schieten en de eerste wedstrijden (en het mooie weer) zijn werk te laten doen voor de topvorm die nog komen moet…