Maarten - Apeldoorn XC

Na een zeer geslaagd vrijgezellenfeest op vrijdagmiddag/avond/nacht/ochtend was het op paasmaandag tijd voor de 2e nationale cross country wedstrijd in Apeldoorn.
Na de 1e wedstrijd in Berlicum mocht ik gelukkig al een eind verder naar voren staan, namelijk op de 2e rij.

De start ging vlot en ik kon mooi mee in het zog van de kop. Als 5e ging ik het bos in. We reden al vrij vlot weg van de rest en het zag er allemaal goed uit. Wie had dat gedacht!?
Helaas kwamen we ook al vrij snel de voor ons gestarte amateurs achterop. Dit zorgde vaak voor lastige situaties.

Helaas moest Tom Hoekman door een van de achterblijvers van de fiets en ging onderuit. Ik reed er vlak achter en kon er nog niet langs. De eerste 3 renners namen wat afstand, maar gelukkig kon ik op het tandvlees het gat weer dicht rijden.
Dit was er echter wel teveel aan, want niet veel later moest ik ze ook weer laten gaan. Door de snelle openingsronden zat ik eigenlijk vanaf het begin al redelijk maximaal.

MaartenApeldoornKlein

Niet veel later kwam de belg Gody Jacobs (de latere winnaar) met Tom in zijn wiel langs. Ik kon hier helaas niet aanpikken en moest mijn eigen tempo blijven rijden.
Voor mij was het zaak om de schade zo veel mogelijk proberen te beperken. Met het ingaan van de laatste ronde zat alles nog redelijk dicht bij mekaar en reden we nog voor plek 5.
Helaas kwamen er nog 2 renners voorbij, zodat een 7e plek mijn uitslag werd. Niet verkeerd!

Complimenten overigens voor het uitgezette rondje in Apeldoorn. Zoals ieder jaar een selectieve ronde. Ook dit jaar weer met de nodige korte klimmetjes, een mooie rockgarden, boomwortels, drops en jumps...

Nu op naar de 105 km marathon Hel van Groesbeek, dat is weer andere koek.... :)