Maarten - Berlicum

Eindelijk was het weer zover, het nieuwe seizoen staat weer voor de deur! Met traditiegetrouw de wedstrijd in Berlicum. De organisatie had er weer alles aan gedaan om een zo aantrekkelijk mogelijk rondje van te maken. De bochtjes volgden mekaar in rap tempo op, om duizelig van te worden. Na de verkenning (toen het rondje er nog mooi droog en snel bij lag) begon het als een gek te regenen en te hagelen… Seizoen 2014 ging dus weer verder waar het in 2013 mee opgehouden was: glibberig en nat… Het rondje werd omgetoverd tot een glijbaan en echt hard aanzetten was er niet meer bij.

De startopstelling was weer een verrassing. Niet op klassement, maar op loting. Helaas mocht ik pas plaatsnemen op de 3e startrij. Na het startschot gelukkig al een groot aantal plaatsen goed gemaakt en zo ging ik als plm 20e de eerste singletrack in. Vanaf hier filerijden en op een lint. Na nog wat plaatsen goedgemaakt te hebben vielen er ook al de eerste gaten in het langgerekte veld (er stonden zo’n 100 amateurs aan de start!).
In de volgende ronden was het oppassen om niet onderuit te glijden en een kwestie van de stukken op te zoeken met de meeste grip. Ook toen het tijdens de koers hard begon te hagelen.
Bij het ingaan van de laatste ronde reeds ik op de 15e plek. In de laatste ronde nog 2 renners bij kunnen halen en zo als 13e over de streep gebolt, helaas kwam ik net te laat op gang om er nog een mooie sprint uit te persen voor de 10 plaats. Al met al toch een tevreden gevoel aan de wedstrijd over gehouden en op naar de volgende wedstrijd! De kop is er weer af en Parijs is nog ver! 

Berlicum klein