Maarten - 3-Taler Marathon

Vorig jaar hier voor het eerst gereden en het bleek toen een van de mooiere en afwisselendste marathons in het Sauerland te zijn. Mooie bijkomstigheid was toen dat ik toen 2e algemeen (1e Senioren1) werd, dus goede herinneringen.

Ook dit jaar dus weer van de partij, bij tevens de afsluitende wedstrijd van de Sforz Rose Marathoncup. Het rondje was iets aangepast en nog zwaarder en uitdagender geworden, met o.a. een nieuwe technische afdaling en klim. In totaal 72 km en 2000 hm voor de middelafstand dit keer.

Opnieuw op vrijdagmiddag al aangereisd, maar helaas was het druk op de Autobahn en voor de laatste afslag richting Winterberg, waardoor we iets later dan gepland in het pension in Titmaringhausen arriveerden. ’s Middags in het zonnetje en bij 30 graden samen met Mark, Riny en Rolf nog even wat km’s gemaakt over het parcours en alvast ingeschreven in het pittoreske Titmaringhausen. De plaatselijke boer kwam net met zijn koeien kudde langs lopen toen wij wat wilden gaan eten in het naastgelegen Medebach.

Opnieuw het gebruikelijke recept van pizza, salade en een Weizen. Never change a winning meal toch?! De weersvoorspellingen voor zaterdag waren helaas niet zo goed als voor de vrijdag en helaas bleek dat ook zo uit te komen. Bij de start was het nog droog gelukkig, maar tijdens de 2e ronde begon het flink te regenen, waardoor ook de temperatuur kelderde. Start van de wedstrijd was om 10:15 uur, hiervoor waren de deelnemers van de Langdistanz al op pad gegaan voor hun wedstrijd over 105 km.

Vanuit het vertrek gelijk over asfalt en later over schotter omhoog voor de startronde van 7 km. Dit zorgde gelijk voor een afscheiding van de kerels van de mannen. Bij de eerste doorkomst na 7 km reed ik zowaar in de kopgroep van 5 man. Niet veel later werden dit er door het hoge tempo 4. Zo werd bijna de gehele eerste ronde van 35 km afgelegd. Op sommige momenten was het flink harken in de eerste ronde, de 2e ronde ging gelukkig iets beter, maar ook mijn 2 nog overgebleven concurrenten hadden nog iets extra’s. Door een klein foutje in de technische afdaling door de beek begon 1 renner met voorsprong aan de laatste steile beklimming het dorp uit. Dit was voor hem het sein om extra gas te geven. Helaas verloor ik hierdoor de aansluiting. Niet veel later ging bij mij ook langzaam het kaarsje uit en reed mijn medestrijder ook langzaam bij mij weg… In de laatste 7 km richting de finish kon ik het gat niet meer dicht krijgen en zo kwam ik als nummer 3 over de finish op een minuutje van de winnaar…

3Taler Podium klein