Geboortedatum
09-01-1981
Woonplaats
Hengelo (Ov)
Data
1.88m / 74kg / 40-196bpm
Opleiding
Bedrijfskundige Informatica - Saxion Hogeschool Enschede
Beroep/studie
Medewerker Fitheid & Arbo bij Brandweer Twente - Hoofdbrandwacht
Wedstrijdcategorie
Masters 30+
Aantal jaren MTB
Ruime tijd actief in de wielersport. MTB pas vanaf 2011 serieus competitie gereden
Leukste MTB ervaring
Nederlands Kampion MTB Marathon 2015
Sportverleden
Voetbal, basketbal, wielrennen
Overige sporten
Snowboarden, hardlopen en alles wat me leuk lijkt...
Trainer
Geen trainer. Door de jaren heen wordt men wijzer...
Sterkte
Klimmen, niet te steil, maar wel lang. Uithoudingsvermogen
Zwakte
Explosiviteit / Sprinten
Doelstelling 2016
Doorgaan waar het in 2015 mee opgehouden is. Goed presteren op zowel marathon als XC. Podiumplaatsen bij de marathons en top 3 op NK XC / Marathon.
Beste prestatie
Nederlands Kampion MTB Marathon 2015
Slechtste sportmoment
Al lang weer vergeten...
Advies aan beginners
Blijf het leuk vinden en overdrijf het niet. Vind je wedstrijden leuk? Doen!

Maarten - 3-Taler Marathon

Vorig jaar hier voor het eerst gereden en het bleek toen een van de mooiere en afwisselendste marathons in het Sauerland te zijn. Mooie bijkomstigheid was toen dat ik toen 2e algemeen (1e Senioren1) werd, dus goede herinneringen.

Ook dit jaar dus weer van de partij, bij tevens de afsluitende wedstrijd van de Sforz Rose Marathoncup. Het rondje was iets aangepast en nog zwaarder en uitdagender geworden, met o.a. een nieuwe technische afdaling en klim. In totaal 72 km en 2000 hm voor de middelafstand dit keer.

Opnieuw op vrijdagmiddag al aangereisd, maar helaas was het druk op de Autobahn en voor de laatste afslag richting Winterberg, waardoor we iets later dan gepland in het pension in Titmaringhausen arriveerden. ’s Middags in het zonnetje en bij 30 graden samen met Mark, Riny en Rolf nog even wat km’s gemaakt over het parcours en alvast ingeschreven in het pittoreske Titmaringhausen. De plaatselijke boer kwam net met zijn koeien kudde langs lopen toen wij wat wilden gaan eten in het naastgelegen Medebach.

Opnieuw het gebruikelijke recept van pizza, salade en een Weizen. Never change a winning meal toch?! De weersvoorspellingen voor zaterdag waren helaas niet zo goed als voor de vrijdag en helaas bleek dat ook zo uit te komen. Bij de start was het nog droog gelukkig, maar tijdens de 2e ronde begon het flink te regenen, waardoor ook de temperatuur kelderde. Start van de wedstrijd was om 10:15 uur, hiervoor waren de deelnemers van de Langdistanz al op pad gegaan voor hun wedstrijd over 105 km.

Vanuit het vertrek gelijk over asfalt en later over schotter omhoog voor de startronde van 7 km. Dit zorgde gelijk voor een afscheiding van de kerels van de mannen. Bij de eerste doorkomst na 7 km reed ik zowaar in de kopgroep van 5 man. Niet veel later werden dit er door het hoge tempo 4. Zo werd bijna de gehele eerste ronde van 35 km afgelegd. Op sommige momenten was het flink harken in de eerste ronde, de 2e ronde ging gelukkig iets beter, maar ook mijn 2 nog overgebleven concurrenten hadden nog iets extra’s. Door een klein foutje in de technische afdaling door de beek begon 1 renner met voorsprong aan de laatste steile beklimming het dorp uit. Dit was voor hem het sein om extra gas te geven. Helaas verloor ik hierdoor de aansluiting. Niet veel later ging bij mij ook langzaam het kaarsje uit en reed mijn medestrijder ook langzaam bij mij weg… In de laatste 7 km richting de finish kon ik het gat niet meer dicht krijgen en zo kwam ik als nummer 3 over de finish op een minuutje van de winnaar…

3Taler Podium klein