Maarten - Grafschaft

Een week na de marathon in Nordenau stond er weer een mooie marathon op de agenda en wel die in Grafschaft, de Sauerland Marathon. Ditmaal wel de lange afstand, 109 km en 2900 hm's!

Naar het schijnt een mooie marathon, technisch niet heel erg uitdagend, maar wel met mooie klimmen en snelle afdalingen (met 80 km/h over schotter is ook best uitdagend ;)
Op vrijdagmiddag al afgereisd naar het (opnieuw) wonderschone Sauerland. Het was prima infietsweer, het pension was van alle gemakken voorzien en ook Riny, Mark en Rolf waren van de partij. 's Avonds een lekkere bak salade, een pizza en een Weizen en de toon was gezet voor weer een prima weekendje.
Helaas was de blauwe lucht de volgende ochtend spontaan verdwenen en kwam er regen uit de grijze bewolking... Maar niet voor lang, want een kwartier voor de start werd het droger en kwam de zon er zelfs doorheen.

sportograf-41845508 klein

Het recept voor vandaag was een startronde van 9 km en daarna 2 keer een ronde van 50 km. Gelijk vanuit het vertrek ging het zo'n 5 km omhoog. De start was voor alle afstanden tegelijk, wat er voor zorgde dat er gelijk flink tempo werd gemaakt. De kopgroep was bij de eerste doorkomst na 9 km nog vrij groot (zo'n 30 man), maar viel daarna op de volgende beklimming uit mekaar. Snel besloten om maar eigen tempo te gaan rijden, om me niet in het gelijk al op te blazen. Van tevoren had ik bedacht om zoveel mogelijk op reserve te gaan rijden en niet als een gek alle energie te verknallen.

sportograf-41838707 klein

Gelukkig had Frank hetzelfde idee en kwam mij al snel weer achterop. Met ons twee├źn konden we mooi doorrijden en ontstond er een klein groepje. Het kopwerk werd mooi verdeeld en eigenlijk ging het best lekker. We haalden nog wat renners in en bij ons groepje vielen er weer wat af.
Met nog zo'n 15 km te gaan voelde ik me nog erg goed en besloot om de gashendel nog maar eens wat open te trekken. Helaas moest Frank passen, maar ik kon nog wat renners inhalen en wist zo op een mooie 10e plaats algemeen en een 3e plaats in mijn categorie te eindigen.
Na de finish gratis bier en gratis gezelligheid. Frank kwam niet veel later over de finish en ook Mark en Riny reden vandaag weer uitstekend en kwamen bij mekaar over de finish.

sportograf-418488601 klein