Geboortedatum
09-01-1981
Woonplaats
Hengelo (Ov)
Data
1.88m / 74kg / 40-196bpm
Opleiding
Bedrijfskundige Informatica - Saxion Hogeschool Enschede
Beroep/studie
Medewerker Fitheid & Arbo bij Brandweer Twente - Hoofdbrandwacht
Wedstrijdcategorie
Masters 30+
Aantal jaren MTB
Ruime tijd actief in de wielersport. MTB pas vanaf 2011 serieus competitie gereden
Leukste MTB ervaring
Nederlands Kampion MTB Marathon 2015
Sportverleden
Voetbal, basketbal, wielrennen
Overige sporten
Snowboarden, hardlopen en alles wat me leuk lijkt...
Trainer
Geen trainer. Door de jaren heen wordt men wijzer...
Sterkte
Klimmen, niet te steil, maar wel lang. Uithoudingsvermogen
Zwakte
Explosiviteit / Sprinten
Doelstelling 2016
Doorgaan waar het in 2015 mee opgehouden is. Goed presteren op zowel marathon als XC. Podiumplaatsen bij de marathons en top 3 op NK XC / Marathon.
Beste prestatie
Nederlands Kampion MTB Marathon 2015
Slechtste sportmoment
Al lang weer vergeten...
Advies aan beginners
Blijf het leuk vinden en overdrijf het niet. Vind je wedstrijden leuk? Doen!

Maarten - Nordenau

Na een succesvol NK Cross Country in Groesbeek (6e plaats) en een welverdiende vakantie in Frankrijk en Italië was het tijd om de batterijen weer op te laden voor deel 2 van het seizoen. Voornamelijk een aantal marathons op het programma, met als toetje het NK Marathon op 13 oktober in Eijsden, Zuid-Limburg.

De eerste in de serie is de marathon in Nordenau in het Sauerland. Mitteldistanz om 'rustig' te beginnen. 63 km en 1700 hoogtemeters, dus nog steeds flink pittig. Omdat de start pas om 12:32 uur was, gaf dit de gelegenheid om op vrijdagavond, de avond ervoor, nog een criterium te rijden in Markelo en 's ochtends pas richting het Sauerland te rijden.
Het criterium in Markelo verliep naar tevredenheid; tussen de landelijke criteriumtoppers kon er mooi voorin meegestreden worden op dit slopende rondje. Niet verkeerd na alle MTB koersen en de vakantie.

De volgende ochtend dus op tijd weg naar Nordenau. Het weer was goed, zo'n 20 graden en een flauw zonnetje. Na het gebruikelijke ritueel van startnummer ophalen, omkleden, infietsen, ouwehoeren en nog ff pissen was het tijd om naar het startvak te gaan. De vakken stonden al mooi vol met fietsers van allerlei pluimage. Iedere keer weer opvallend hoe vroeg men al in het startvak denkt te moeten gaan staan. De meesten schieten uit het startvak om vervolgens in de eerste kilometers al geparkeerd te staan zo gauw de weg iets omhoog loopt. Maar goed.

Gelukkig was er een apart vak voor de licentierijders. Stipt om 12:32 de start met gelijk een flink steil klimmetje in de startronde. Na wat inhaalmanoeuvres bergop met hartslag 200 werd het veld direct uit mekaar geslagen. Misschien was dat criterium van gisteravond toch niet zo'n goed idee...

Nordenau klein
In de startronde was het flink aanpoten om mijn karretje aan te haken. Naar mijn idee iets teveel aanpoten... We reden na aantal kilometers weg met een kopgroep van 6 personen. Een aantal Duitsers en ikzelf. Echter, de benen waren niet van dien aard dit ik dit nog 50 km zou houden. Daarom besloten om de kopgroep vaarwel te zeggen en mijn eigen ritme proberen te vinden. Een tijdje alleen gereden, waarna de eerste achtervolgers mij gelukkig achterop kwamen. Inmiddels was ik al wel weer grotendeels hersteld van de te snelle start en kon ik weer redelijk meekomen in een mooi groepje met o.a. Jan Weevers en Huub Tankink, 2 andere snelle NL'ers. Eigenlijk het grootste gedeelte daarna niet veel bijzonders. Wel een mooie route met flinke klimmen en dito afdalingen. De groep viel naar het einde toe wat uit mekaar en inmiddels kwamen ook de koplopers van de Lange afstand in zicht. De laatste beklimming kon ik nog goed doortrekken en wist zo als 4e te eindigen in deze mooie marathon! Moe maar voldaan voor nu...