Geboortedatum
09-01-1981
Woonplaats
Hengelo (Ov)
Data
1.88m / 74kg / 40-196bpm
Opleiding
Bedrijfskundige Informatica - Saxion Hogeschool Enschede
Beroep/studie
Medewerker Fitheid & Arbo bij Brandweer Twente - Hoofdbrandwacht
Wedstrijdcategorie
Masters 30+
Aantal jaren MTB
Ruime tijd actief in de wielersport. MTB pas vanaf 2011 serieus competitie gereden
Leukste MTB ervaring
Nederlands Kampion MTB Marathon 2015
Sportverleden
Voetbal, basketbal, wielrennen
Overige sporten
Snowboarden, hardlopen en alles wat me leuk lijkt...
Trainer
Geen trainer. Door de jaren heen wordt men wijzer...
Sterkte
Klimmen, niet te steil, maar wel lang. Uithoudingsvermogen
Zwakte
Explosiviteit / Sprinten
Doelstelling 2016
Doorgaan waar het in 2015 mee opgehouden is. Goed presteren op zowel marathon als XC. Podiumplaatsen bij de marathons en top 3 op NK XC / Marathon.
Beste prestatie
Nederlands Kampion MTB Marathon 2015
Slechtste sportmoment
Al lang weer vergeten...
Advies aan beginners
Blijf het leuk vinden en overdrijf het niet. Vind je wedstrijden leuk? Doen!

Maarten - NRW Cup Haltern am See

De wedstrijden om de Duitse NRW Cup zijn altijd erg mooie wedstrijden op zware en technisch uitdagende parcoursen. Zo ook deze keer in Haltern am See waar op Bevrijdingsdag 5 mei de 1e wedstrijd voor dit klassement plaats vond.

Onder een stralend zonnetje lag het parcours er weer schitterend bij en was het een gezellige drukte rondom het startterrein en alle teamplaatsen. Veel Duitse en ook Nederlandse toppers aan de start. In Duitsland kent men geen amateurs, maar start iedereen bij de Elite. Aangevuld met de U23 en de junioren categorieën leverde dit een groot en sterk startveld op.

Het rondje bestond uit 2 pittige beklimmingen, snelle en technische afdalingen met verschillende drops en wat kunstmatige elementen. Een ronde van 4 km met 130 hoogtemeters per ronde, pittig dus!

Na wat verkenningswerk, slap geouwehoer, dom geneuzel en toiletbezoek konden we van start.
De startronde verliep goed, er werd al goed doorgejekkerd vooraan. Als zesde kon ik de eerste beklimming opdraaien. Bovenop even snel een blik naar achteren, waarna bleek dat er zowaar al een gat was gevallen achter mij, prima. Het veld sloeg snel uit mekaar op deze zware ronde en goed indelen van de wedstrijd was erg belangrijk. Voor mij verliep de koers eigenlijk erg goed. Nergens wat laten liggen en constant met nog iets 'overschot' gereden. Enig minpuntje was dat in de 2 ronde de voorderailleur weigerde terug te schakelen naar het binnenblad. Hierdoor was het op de beklimming van 22% wel wat doorharken op 38 / 36, maar het ging net.

In de laatste ronde kon ik nog een keer goed gas geven en verder weg rijden van de eerste achtervolgers om uiteindelijk als 5e Elite rijder te finishen in dit geweld. Zo hadden we wel een echte Duitse Grillwurst met curry verdiend na afloop dacht ik zo...

Na afoop nog even gezellig dom gezwetst, wat losgereden en de calorieën weer aangevuld. Was weer een prima sportdagje zo, tot volgende week in Apeldoorn!