Geboortedatum
09-01-1981
Woonplaats
Hengelo (Ov)
Data
1.88m / 74kg / 40-196bpm
Opleiding
Bedrijfskundige Informatica - Saxion Hogeschool Enschede
Beroep/studie
Medewerker Fitheid & Arbo bij Brandweer Twente - Hoofdbrandwacht
Wedstrijdcategorie
Masters 30+
Aantal jaren MTB
Ruime tijd actief in de wielersport. MTB pas vanaf 2011 serieus competitie gereden
Leukste MTB ervaring
Nederlands Kampion MTB Marathon 2015
Sportverleden
Voetbal, basketbal, wielrennen
Overige sporten
Snowboarden, hardlopen en alles wat me leuk lijkt...
Trainer
Geen trainer. Door de jaren heen wordt men wijzer...
Sterkte
Klimmen, niet te steil, maar wel lang. Uithoudingsvermogen
Zwakte
Explosiviteit / Sprinten
Doelstelling 2016
Doorgaan waar het in 2015 mee opgehouden is. Goed presteren op zowel marathon als XC. Podiumplaatsen bij de marathons en top 3 op NK XC / Marathon.
Beste prestatie
Nederlands Kampion MTB Marathon 2015
Slechtste sportmoment
Al lang weer vergeten...
Advies aan beginners
Blijf het leuk vinden en overdrijf het niet. Vind je wedstrijden leuk? Doen!

Maarten - Havelte

Zondag 28 april stond de nationale wedstrijd op de Havelterberg op het programma. Ik had alsnog ook een startbewijs kunnen bemachtigen voor de SKS marathon in Sündern (D) een dag eerder, maar daar heb ik ivm de slechte weersvoorspellingen (2 gr. en sneeuw / regen) in het Sauerland toch maar van afgezien. Deze winter was het wat mij betreft al koud genoeg geweest en ik wil niet blijven kwakkelen...

Alle ballen op Havelte dus, waar opnieuw een mooie ronde uitgezet was. Met wat andere lussen dan afgelopen jaar, maar zeker niet minder mooi / zwaar.
Parcours verkennen eventjes samen met teammaat Frank M (die een dag eerder wel 100 km in Sündern had gereden en verdienstelijk 5e was geworden! Respect). De startronde was gelukkig iets langgerekter en breder dan afgelopen jaar, maar vond wel weer plaats op de tankbaan, dus gelijk flink stofhappen!

Havelte1
Koers! Vanaf een 30e startpositie (vorige week Honselersdijk gemist en daar gaat je goede startplek...) kon ik al mooi wat plaatsen opschuiven op de lange stukken en plaatsnemen in het wiel van Frank. We raapten wat renners op en achteraan wapperden er weer wat af. De klimmetjes verteerde ik erg goed en kon overal goed gas blijven geven. Lekker om zo weer een keer te kunnen koersen. Helaas kwamen we nog voor half koers heel veel achterblijvers van de dames- en nieuwelingen categorieën achterop. Deze waren tegelijkertijd met onze wedstrijd onderweg, hierdoor was het erg druk op het parcours. Regelmatig ontstonden er zo opstoppingen of moest er onnodig lang gewacht worden om deze rijders fatsoenlijk in te kunnen halen.
Naar het einde toe wist ik met nog een renner weg te rijden uit ons groepje en we hadden er flink de vaart in toen hij helaas in een afdalinkje onderuit ging en ik geen kant meer op kon. Hierdoor kwamen de achtervolgers weer langszij... Samen met Frank kon ik alsnog weer wat opschuiven en gas geven op het klimmetje en reden we naar- en over de finish op een respectabele 15e en 16e plek.

Goed gereden, mooi rondje, zonnetje, goede benen en energie over voor de volgende keer. Het was een mooie dag. Op naar de eerste wedstrijd voor de NRW Cup in Duitsland volgende week: Haltern am See!