Maarten - Havelte

Zondag 28 april stond de nationale wedstrijd op de Havelterberg op het programma. Ik had alsnog ook een startbewijs kunnen bemachtigen voor de SKS marathon in Sündern (D) een dag eerder, maar daar heb ik ivm de slechte weersvoorspellingen (2 gr. en sneeuw / regen) in het Sauerland toch maar van afgezien. Deze winter was het wat mij betreft al koud genoeg geweest en ik wil niet blijven kwakkelen...

Alle ballen op Havelte dus, waar opnieuw een mooie ronde uitgezet was. Met wat andere lussen dan afgelopen jaar, maar zeker niet minder mooi / zwaar.
Parcours verkennen eventjes samen met teammaat Frank M (die een dag eerder wel 100 km in Sündern had gereden en verdienstelijk 5e was geworden! Respect). De startronde was gelukkig iets langgerekter en breder dan afgelopen jaar, maar vond wel weer plaats op de tankbaan, dus gelijk flink stofhappen!

Havelte1
Koers! Vanaf een 30e startpositie (vorige week Honselersdijk gemist en daar gaat je goede startplek...) kon ik al mooi wat plaatsen opschuiven op de lange stukken en plaatsnemen in het wiel van Frank. We raapten wat renners op en achteraan wapperden er weer wat af. De klimmetjes verteerde ik erg goed en kon overal goed gas blijven geven. Lekker om zo weer een keer te kunnen koersen. Helaas kwamen we nog voor half koers heel veel achterblijvers van de dames- en nieuwelingen categorieën achterop. Deze waren tegelijkertijd met onze wedstrijd onderweg, hierdoor was het erg druk op het parcours. Regelmatig ontstonden er zo opstoppingen of moest er onnodig lang gewacht worden om deze rijders fatsoenlijk in te kunnen halen.
Naar het einde toe wist ik met nog een renner weg te rijden uit ons groepje en we hadden er flink de vaart in toen hij helaas in een afdalinkje onderuit ging en ik geen kant meer op kon. Hierdoor kwamen de achtervolgers weer langszij... Samen met Frank kon ik alsnog weer wat opschuiven en gas geven op het klimmetje en reden we naar- en over de finish op een respectabele 15e en 16e plek.

Goed gereden, mooi rondje, zonnetje, goede benen en energie over voor de volgende keer. Het was een mooie dag. Op naar de eerste wedstrijd voor de NRW Cup in Duitsland volgende week: Haltern am See!