Maarten - Bergrace Oosterbeek

Vroeg uit bed voor de 150 minuten van de Bergrace in Oosterbeek vandaag. De zon scheen, het was mooi droog dus wat kon er nog mis gaan vandaag!? Nou heel veel, zo bleek… Hoe ik erbij kwam dat de start om 10.00 uur zou mag Joost weten, maar die bleek dus (zoals altijd overigens) om half 10 te zijn. Dus het was ineens stressen toen ik om kwart over negen 200 meter aan het fietsen was en ik nog maar 15 minuten bleek te hebben… Snel wat voeding in de tuk, banden op de juiste spanning zetten, juiste brillenglazen. Voor een sanitaire stop was het helaas al te laat…

Gelukkig mocht ik redelijk vooraan starten, maar opwarmen was dus niet gebeurd en dat was een groot nadeel op deze intensieve startloop. Ik kon mijn wagonnetje nog wel aanhaken bij de eersten en ik ging als 10e mooi mee voorin het veld. Het ging alleen niet makkelijk en de eerste 15 minuten hakten er flink in.

Aan het eind van de 1e volledige ronde zat ik in een mooi groepje dat reed voor plek 5 toen het ‘noodlot’ toesloeg: Tsssssssssss….. ()^%$&^)%(&  Een lekke band. Wat bleek: een dikke roestige spijker was dwars door de (tubeles) band en door het velglint gegaan. Hier was geen latex tegen opgewassen… Balen dus. Terug naar de teamtent in de hoop een goed reservewiel te kunnen stekken, want ik was zelf zo onnozel geweest mijn reservewielen in de auto te laten liggen. Helaas geen wielen voorradig. Snel een telefoontje naar mijn vriendin die ik toevallig had zien staan bij de parkeerplaats. Wielen meegenomen, maar inmiddels was ik 20 minuten verder… Ach ja, de koers was toch al gedaan, dan maar proberen het beste er van te maken. Kon ik ook eindelijk even pissen.

Nieuwe wielen er in en #gasopdielolly. 300 meter onderweg: BAM! Wat nou weer, opnieuw pech, een flinke zwieper in het achterwiel, en opnieuw van de fiets. Hmmm, alle spaken zaten er nog in en op spanning, maar het wiel was niet meer zoals een fietswiel zou moeten zijn. Toch maar proberen verder te fietsen en een beetje toeren over het overigen schitterende parcours in Oosterbeek. Even op zwager Robin gewacht en proberen hem een beetje te helpen. Robin reed mooi zijn eigen tempo. Het wiel bleek het wel te houden, dus ik kon de laatste 2 ronden nog mooi even de turbo er op zetten en andere rijders inhalen…

Ondanks alle pech er toch nog een mooie training van kunnen maken met in het achterhoofd de afsluiting van de Topcompetitie in Groesbeek aanstaand weekend! 

Het pechduiveltje reed vandaag mee in Oosterbeek...

Share