Geboortedatum
09-01-1981
Woonplaats
Hengelo (Ov)
Data
1.88m / 74kg / 40-196bpm
Opleiding
Bedrijfskundige Informatica - Saxion Hogeschool Enschede
Beroep/studie
Medewerker Fitheid & Arbo bij Brandweer Twente - Hoofdbrandwacht
Wedstrijdcategorie
Masters 30+
Aantal jaren MTB
Ruime tijd actief in de wielersport. MTB pas vanaf 2011 serieus competitie gereden
Leukste MTB ervaring
Nederlands Kampion MTB Marathon 2015
Sportverleden
Voetbal, basketbal, wielrennen
Overige sporten
Snowboarden, hardlopen en alles wat me leuk lijkt...
Trainer
Geen trainer. Door de jaren heen wordt men wijzer...
Sterkte
Klimmen, niet te steil, maar wel lang. Uithoudingsvermogen
Zwakte
Explosiviteit / Sprinten
Doelstelling 2016
Doorgaan waar het in 2015 mee opgehouden is. Goed presteren op zowel marathon als XC. Podiumplaatsen bij de marathons en top 3 op NK XC / Marathon.
Beste prestatie
Nederlands Kampion MTB Marathon 2015
Slechtste sportmoment
Al lang weer vergeten...
Advies aan beginners
Blijf het leuk vinden en overdrijf het niet. Vind je wedstrijden leuk? Doen!

Maarten - Topcompetitie Landgraaf

2 weken na de zeer geslaagde Alpentour Trophy in Oostenrijk was het weer tijd voor de volgende topcompetitie wedstrijd, deze keer in Landgraaf. In Oostenrijk de klimmersbenen een beetje warmgedraaid, want die zouden we vandaag zeker nodig hebben op de lange helling naast de skibaan. In Landgraaf was een erg mooi en zwaar rondje uitgezet. Om niets aan het toeval over te laten vrijdag al afgereisd naar het Limburgse land, om in de namiddag alvast het parours te verkennen en zaterdag goed uitgerust aan de start te staan.

De verkenning leverde op wat ik al dacht: zwaar en mooi! Helaas had het de hele ochtend flink doorgeregend, waardoor het parcours wel erg modderig en glad was. En ook de voorspellingen waren niet erg gunstig om dit nog te doen verbeteren… Na een goed buffet, een goede nachtrust en een goed ontbijt bij het v/d Valk in Heerlen stond ik gemotiveerd aan de start van de koers. BAM! En los waren we. De eerste keer klimmen was het even zoeken en dringen om een goede positie en lijn te pakken te krijgen, maar het veld viel snel uit mekaar. De goede benen hadden me gelukkig vandaag niet in de steek gelaten en iedere ronde kon ik weer wat versnellen ten opzichte van de vorige ronde. De (technische) afdalingen liepen ook goed en ook de glibberige paden en singletracks waren met de continental X-king bandjes goed te doen.

Tijdens de koers iedere ronde wat renners opgeraapt en mijn doelstelling om bij de eerste 10 te eindigen kwam aardig in het vizier. Het laatste halfuur nog even goed het gas er op! Met de finish in zicht reed ik op een 7e plaats en hier was ik erg tevreden mee. Dit zijn toch wel de echte en de mooiste mountainbike rondjes, die me gelukkig ook goed liggen. Nu de vorm nog een paar weken doortrekken met wat mooie wedstrijden…

Share