Geboortedatum
09-01-1981
Woonplaats
Hengelo (Ov)
Data
1.88m / 74kg / 40-196bpm
Opleiding
Bedrijfskundige Informatica - Saxion Hogeschool Enschede
Beroep/studie
Medewerker Fitheid & Arbo bij Brandweer Twente - Hoofdbrandwacht
Wedstrijdcategorie
Masters 30+
Aantal jaren MTB
Ruime tijd actief in de wielersport. MTB pas vanaf 2011 serieus competitie gereden
Leukste MTB ervaring
Nederlands Kampion MTB Marathon 2015
Sportverleden
Voetbal, basketbal, wielrennen
Overige sporten
Snowboarden, hardlopen en alles wat me leuk lijkt...
Trainer
Geen trainer. Door de jaren heen wordt men wijzer...
Sterkte
Klimmen, niet te steil, maar wel lang. Uithoudingsvermogen
Zwakte
Explosiviteit / Sprinten
Doelstelling 2016
Doorgaan waar het in 2015 mee opgehouden is. Goed presteren op zowel marathon als XC. Podiumplaatsen bij de marathons en top 3 op NK XC / Marathon.
Beste prestatie
Nederlands Kampion MTB Marathon 2015
Slechtste sportmoment
Al lang weer vergeten...
Advies aan beginners
Blijf het leuk vinden en overdrijf het niet. Vind je wedstrijden leuk? Doen!

Maarten - MTB Cup - Havelte

Na 2 ‘koersloze’ weekenden was het zondag 29 april weer tijd voor een MTB wedstrijd. Dit keer in Havelte waar op oud defensieterrein de Havelterberg een erg mooi rondje was uitgezet. Een compact rondje met ook het nodige hoogteverschil en zwaar lopende stroken.
Samen met teammaat Mark even de ronde van tevoren verkend, het feest kon beginnen!

De start verliep niet helemaal naar wens. Ik kwam gelijk wat aan het gedrang in de binnenkant van de bocht te fietsen en verloor wat plaatsen. De enige grote plas water die op het parcours lag was niet meer te ontwijken, dus huppakee flatsj erdoorheen… :( 
Mijn voornemen was om in het begin van de koers wat op reserve te rijde, om het tweede gedeelte nog wat over te hebben en nog wat plaatsen goed te maken. Helaas ging die vlieger niet op vandaag. Het goede gevoel was er niet en ook wat fysieke persoonlijke ongemakken begonnen weer op te spelen, waardoor ik voluit kon gaan. Huilen met de pet op dus…

Aan het eind van de eerste ronde was er van ‘rustig aan doen’ geen sprake meer en voor mijn gevoel zat ik al aardig ‘stuk’.
Even op adem proberen te komen om daarna weer een strak tempo te kunnen rijden. Dit lukte redelijk, echter was het na 3 al ronden al weer tijd voor de laatste ronde… En zo gebeurde het dat na amper 50 minuten koers de finish al weer in zicht was en ik als 26e over de streep bolde. Volgende keer aub wat langer koersen heren en dames juryleden! Je zult maar 3 uur in de auto moeten zitten voor nog geen uur koers!...

Nu tijd om even weer wat tot rust te komen, de pijntjes weer weg te laten gaan. En dan in Apeldoorn weer volle bak d’r an!


Nagekomen toevoeging: daags na de mtb wedstrijd in Havelte, stond de koninginneronde in Almelo (wegcriterium) op het programma. Dat ging gelukkig al weer een stuk beter. Geen fysieke ongemakken en ook de benen wouden weer vooruit!... Dat bied dus hoop.

Share