Maarten - Topcompetitie Paasbike

Veel tijd om uit te rusten van de topcompetitiewedstrijd in Norg was er niet, aangezien ik deze week ook nog piketdienst (brandweer) had en vooral in de nachten nog al eens werd gealarmeerd voor een calamiteit(je).
Gelukkig was er ook nog voldoende tijd om te trainen, het scheelt dat het ’s avonds weer wat langer licht is! Na een redelijk intensieve trainingsweek stond op zondag alweer de 2e topcompetitie wedstrijd in Nieuwkuijk op het programma. Hoewel de weersvoorspellingen er voor met name het weekend niet al te positief uitzagen was het op zondag mooi droog en lag er een snel parcours op ons te wachten.

De 'Rock Garden' .....

De omgeving van Nieuwkuijk nodigt niet uit tot mountainbiken, er was dan ook een rondje aangelegd met voornamelijk kunstmatige hindernissen en veel lint… Een aantal snelle stukken, afgewisseld met heel veel kort draaien en keren tussen de bomen door… Plus natuurlijk de vantevoren ‘gevreesde’ rockgarden en een mooie drop-off. Wie vantevoren de internetfora had gelezen zou denken dat het om een levensbedreigende, downhillwaardige uitdaging zou gaan, echter dit bleek in de praktijk nogal mee te vallen…

Ruim op tijd aanwezig, ook Mark was er ruimschoots op tijd met dank aan zijn nieuwe TomTom, konden we mooi nog even het parcours verkennen. Helaas was de wedstrijd van de nieuwelingen nog aan de gang en mochten we het parcours niet op. Dan maar even een rondje infietsen op de weg. Een half uur voor de start was het parcours vrij en konden we alsnog een rondje fietsen.
Vanwege het resultaat in Norg mocht ik plaatsnemen op de 2e startrij. Mark stond 1 rij achter mij en ook Robin B (mijn zwager) stond er vlak achter.
De start verliep redelijk goed en via de buitenbocht kan ik al wat plaatsjes opschuiven. Ik moest echter wel direct diep gaan om wat plaatsen goed te maken. Bij het opdraaien van de eerste singletracks lag ik op een 13e plek en dit bleef de gehele eerste ronde zo. Daarna kwam er ietswat verval in mijn ronden, hoewel ik niet echt het idee dat ik slecht reed. Blijkbaar reed iedereen flink door en lag alles vrij dicht op mekaar. De kopgroep reed nooit ver weg, echter we kwamen ook geen steek dichterbij… Na 3 ronden werd al het sein gegeven dat we de laatste ronden ingingen, inmiddels reed ik rond op een 19e plek, een paar plaatsen verloren dus. De laatste ronde nog even de gaskraan open, maar helaas kwam ik net niet voorbij de renners voor mij. 19e dus en weer wat punten gescoord voor het klassement. Na 2 wedstrijden sta ik op een 13e plek in de topcompetitie, vasthouden zo en hopelijk zit de top 10 er nog in!
Het grootste pluspunt is misschien nog wel het feit dat ik de afgelopen wedstrijden technisch foutloos heb gereden, zonder foutjes, uitglijers etc. Wellicht komt dit door de zeer snelle en fijne Apex 29’er? J  De fiets geeft veel vertrouwen en stuurt als een malle!

De komende wedstrijd op 22 april in Honselersdijk moet ik helaas aan mij voorbij laten gaan, de volgende koers staat gepland op 29 april in Havelte. De mooie parcoursen komen er aan, dus kan ik me de komende weken daar mooi op voorbereiden. In de tussentijd wellicht nog 1 of 2 wegkoersen en dan weer knallen op de MTB!

Share