Maarten - Topcompetitie Norg

De wedstrijd in Norg was de eerste in het kader van de topcompetitie. Vorig jaar was dit mijn eerste koers van het seizoen. Wat ik me er nog van kon herinneren was het een mooi, technisch rondje. Dat was dit jaar niet anders. Er was opnieuw een mooie ronde door het bos uitgezet, met veel draaien en keren en op en af. Normaal gesproken niet echt mijn meest ideale omstandigheden, ik kom het best uit de verf op een zwaar, slopend parcours met de nodige hoogteverschillen.

De omstandigheden waren goed, het was de hele week al droog geweest dus het parcours lag er mooi ‘stoffig’ bij. Alleen de temperatuur was wat aan de frisse kant.

Ruim op tijd aanwezig kon ik mooi nog even 2 rondjes verkennen en wat warm rijden. Dat was ook wel nodig, want vanaf de start werd er weel vol ingevlogen.

De start vanaf de 2e rij verliep chaotisch. Precies voor mij gingen 2 renners onderuit, zodat ik vol in de remmen moest om niet ook te vallen. Links en rechts kwamen er renners voorbij, dus dat was balen. Vooral op dit rondje, waar het lastig inhalen en tempo rijden is. Vanaf plm de 30e plek ging ik de eerste singletrack op. In de loop van de wedstrijd kon ik 1 voor 1 wat renners inhalen. De hele koers heb ik zo’n beetje solo gereden, niet echt een voordeel. Voor mijn gevoel reed ik de hele wedstrijd een stevig tempo en kon ik naar het einde toe nog steeds wat versnellen. Bij het ingaan van de laatste ronde lag ik op een 17e plek, ik kwam nog wel wat dichterbij een groepje voor mij, maar meer zat er niet. Wellicht als de start niet in de soep was gelopen, had er meer ingezeten, maarja dat is voor de volgende keer. Tevreden over deze wedstrijd en op naar de volgende!

maarten-norg2

Share