Geboortedatum
09-01-1981
Woonplaats
Hengelo (Ov)
Data
1.88m / 74kg / 40-196bpm
Opleiding
Bedrijfskundige Informatica - Saxion Hogeschool Enschede
Beroep/studie
Medewerker Fitheid & Arbo bij Brandweer Twente - Hoofdbrandwacht
Wedstrijdcategorie
Masters 30+
Aantal jaren MTB
Ruime tijd actief in de wielersport. MTB pas vanaf 2011 serieus competitie gereden
Leukste MTB ervaring
Nederlands Kampion MTB Marathon 2015
Sportverleden
Voetbal, basketbal, wielrennen
Overige sporten
Snowboarden, hardlopen en alles wat me leuk lijkt...
Trainer
Geen trainer. Door de jaren heen wordt men wijzer...
Sterkte
Klimmen, niet te steil, maar wel lang. Uithoudingsvermogen
Zwakte
Explosiviteit / Sprinten
Doelstelling 2016
Doorgaan waar het in 2015 mee opgehouden is. Goed presteren op zowel marathon als XC. Podiumplaatsen bij de marathons en top 3 op NK XC / Marathon.
Beste prestatie
Nederlands Kampion MTB Marathon 2015
Slechtste sportmoment
Al lang weer vergeten...
Advies aan beginners
Blijf het leuk vinden en overdrijf het niet. Vind je wedstrijden leuk? Doen!

Maarten - Topcompetitie Norg

De wedstrijd in Norg was de eerste in het kader van de topcompetitie. Vorig jaar was dit mijn eerste koers van het seizoen. Wat ik me er nog van kon herinneren was het een mooi, technisch rondje. Dat was dit jaar niet anders. Er was opnieuw een mooie ronde door het bos uitgezet, met veel draaien en keren en op en af. Normaal gesproken niet echt mijn meest ideale omstandigheden, ik kom het best uit de verf op een zwaar, slopend parcours met de nodige hoogteverschillen.

De omstandigheden waren goed, het was de hele week al droog geweest dus het parcours lag er mooi ‘stoffig’ bij. Alleen de temperatuur was wat aan de frisse kant.

Ruim op tijd aanwezig kon ik mooi nog even 2 rondjes verkennen en wat warm rijden. Dat was ook wel nodig, want vanaf de start werd er weel vol ingevlogen.

De start vanaf de 2e rij verliep chaotisch. Precies voor mij gingen 2 renners onderuit, zodat ik vol in de remmen moest om niet ook te vallen. Links en rechts kwamen er renners voorbij, dus dat was balen. Vooral op dit rondje, waar het lastig inhalen en tempo rijden is. Vanaf plm de 30e plek ging ik de eerste singletrack op. In de loop van de wedstrijd kon ik 1 voor 1 wat renners inhalen. De hele koers heb ik zo’n beetje solo gereden, niet echt een voordeel. Voor mijn gevoel reed ik de hele wedstrijd een stevig tempo en kon ik naar het einde toe nog steeds wat versnellen. Bij het ingaan van de laatste ronde lag ik op een 17e plek, ik kwam nog wel wat dichterbij een groepje voor mij, maar meer zat er niet. Wellicht als de start niet in de soep was gelopen, had er meer ingezeten, maarja dat is voor de volgende keer. Tevreden over deze wedstrijd en op naar de volgende!

maarten-norg2

Share