Mary Rose - Open NK winst!

MTB marathon Amerongen/Open NK, 60KM

De mooie heuvelrug en de goed aangelegde en onderhouden MTB routes aldaar waren het decor voor een mooie marathon op zaterdag 1 juli. De ergste regen leek voorbij en een grijze lucht en soms wat motregen maakten de eigenlijk prima omstandigheden voor deze dag. De laatste week merk ik langzaam verbetering in mijn eigen energieniveau en ik ben blij dat ook tijdens de marathon te hebben kunnen ervaren.

Bij de start werd er hier en daar door de bosjes gelopen om langs het pad nog wat startplekken naar voren op te schuiven. Bij het zien van een concurrente op de eerste rij heb ik ervoor gekozen ook nog wat naar voren te maneuvreren om dichter in de buurt te staan en vanaf de start goed in de wedstrijd te kunnen zitten. Net voor de start kwam ik erachter dat ik per ongeluk een bidon met water op mijn fiets had gezet ipv de bidon met voeding. Een powerbar gelletje bracht de oplossing. Door deze te vermengen met het water kon ik toch verspreid over de inspanning de nodige energie binnenkrijgen.

De start was snel en ik koos ervoor mee te gaan in het starttempo van de mannen om me heen. Na de eerste klim heb ik een beetje moeten temporiseren, maar de koppositie bij de dames was een feit. Die positie heb ik 2,5 uur kunnen volhouden, in afwisselend gezelschap van groepjes om mij heen, en won daarmee de 60km bij de dames (en het open NK + punten voor het SforZ MTB marathoncup!). Het parcours leende zich uitstekend om op de macht de kleine heuveltjes boven te komen, iets waar sommige mannen om mij heen toch iets rapper in waren en ik groepjes wel eens heb moeten laten gaan. Het verlies op technische stukken lijkt ten opzichte van vorig jaar, mijn eerste jaar volledig op de mountainbike, wel iets geslonken te zijn (verbetering is altijd welkom en daarvoor de zondag dankbaar gebruik gemaakt van de gelegenheid om met Nard en Irjan van het team opnieuw over de routes van Amerongen en Leerssum te crossen).

OpenNK kort dames

Een mooie tocht, goede sfeer en toenemende conditie maakten het voor mij een erg geslaagde dag!