Geboortedatum
24-08-1984
Woonplaats
Maastricht
Data
1.68 m / 58kg
Opleiding
Bachelor en master Psychologie, Master Culturele antropologie
Beroep/studie
GZ Psycholoog
Wedstrijdcategorie
Dames Elite
Aantal jaren MTB
Ik fiets al een aantal jaren op de weg en na vorig jaar enkele keren geproefd te hebben aan de marathons focus ik dit jaar voor het eerst op de MTB marathons.
Leukste MTB ervaring
Naast de enkele marathons vond ik een eerste trainingsweekje op de MTB in Gran Canaria een heel aangename start van dit seizoen!
Sportverleden
Zwemmen, Wielrennen
Overige sporten
Wielrennen
Trainer
-
Sterkte
Duurvermogen
Zwakte
Techniek, maar daar wordt aan gewerkt!
Doelstelling 2016
Techniek verbeteren zodat ik de conditie opgebouwd op de weg kan benutten en het niet verlies op de technische stukken.
Beste prestatie
4e NK MTB Marathon 2015, dames elite
Slechtste sportmoment
Val in een afdaling op de weg, tijdje uit de running geweest...
Advies aan beginners
Zoek uit wat je leuk vindt en blijf dat vooral doen, geniet ervan!

Mary Rose - Rhens P2

Opnieuw een SforZ marathoncup op het programma, slechts 50km (1400hm) in de omgeving van de Rijn. Mooie uitzichten, een mooie afdaling tussen de wijnranken door en vooral een heel warme dag (HR 190+ was lang geleden voor mij).

De start verliep wat traag doordat deze bergop liep en ik als startpositie een plek achteraan het startveld had. De eerste klim over asfalt bood voldoende ruimte om wat plekken naar voren te schuiven. Samen met Gwenda RĂ¼sing ik vanaf het begin samen en we konden een goed tempo vinden, met wisselende groepjes mee. Het was prettig om vandaag met de eigen concurrentie op te kunnen fietsen, dit gaf mij wat meer moraal dan wanneer ik als dame tussen enkel mannen in het veld had gereden.

Het vullen van mijn bidon met enkele bekertjes water bij de laatste post was helaas het moment waarop ik Gwenda uit het oog ben verloren. Achteraf had ik het wellicht zonder waterstop kunnen doen, zij gaf aan dat risico wel te hebben genomen, maar met deze temperaturen had ik bedacht dat risico niet te willen nemen. De achterstand was direct groter dan ik had ingeschat bij mijn keus om te stoppen en ik had moeite de laatste klim nog weer aan te zetten om haar misschien weer in het vizier te krijgen.

Zij won, ik werd tweede.