Mary Rose - Rhens P2

Opnieuw een SforZ marathoncup op het programma, slechts 50km (1400hm) in de omgeving van de Rijn. Mooie uitzichten, een mooie afdaling tussen de wijnranken door en vooral een heel warme dag (HR 190+ was lang geleden voor mij).

De start verliep wat traag doordat deze bergop liep en ik als startpositie een plek achteraan het startveld had. De eerste klim over asfalt bood voldoende ruimte om wat plekken naar voren te schuiven. Samen met Gwenda RĂ¼sing ik vanaf het begin samen en we konden een goed tempo vinden, met wisselende groepjes mee. Het was prettig om vandaag met de eigen concurrentie op te kunnen fietsen, dit gaf mij wat meer moraal dan wanneer ik als dame tussen enkel mannen in het veld had gereden.

Het vullen van mijn bidon met enkele bekertjes water bij de laatste post was helaas het moment waarop ik Gwenda uit het oog ben verloren. Achteraf had ik het wellicht zonder waterstop kunnen doen, zij gaf aan dat risico wel te hebben genomen, maar met deze temperaturen had ik bedacht dat risico niet te willen nemen. De achterstand was direct groter dan ik had ingeschat bij mijn keus om te stoppen en ik had moeite de laatste klim nog weer aan te zetten om haar misschien weer in het vizier te krijgen.

Zij won, ik werd tweede.