Geboortedatum
24-08-1984
Woonplaats
Maastricht
Data
1.68 m / 58kg
Opleiding
Bachelor en master Psychologie, Master Culturele antropologie
Beroep/studie
GZ Psycholoog
Wedstrijdcategorie
Dames Elite
Aantal jaren MTB
Ik fiets al een aantal jaren op de weg en na vorig jaar enkele keren geproefd te hebben aan de marathons focus ik dit jaar voor het eerst op de MTB marathons.
Leukste MTB ervaring
Naast de enkele marathons vond ik een eerste trainingsweekje op de MTB in Gran Canaria een heel aangename start van dit seizoen!
Sportverleden
Zwemmen, Wielrennen
Overige sporten
Wielrennen
Trainer
-
Sterkte
Duurvermogen
Zwakte
Techniek, maar daar wordt aan gewerkt!
Doelstelling 2016
Techniek verbeteren zodat ik de conditie opgebouwd op de weg kan benutten en het niet verlies op de technische stukken.
Beste prestatie
4e NK MTB Marathon 2015, dames elite
Slechtste sportmoment
Val in een afdaling op de weg, tijdje uit de running geweest...
Advies aan beginners
Zoek uit wat je leuk vindt en blijf dat vooral doen, geniet ervan!

Mary Rose - Emmelshausen 69km P2

Helaas had ik het overzicht niet helemaal over de aanwezige dames in het startvak gezien mijn wat late aankomst bij de start. Hierdoor heb ik de hele wedstrijd niet geweten op welke plek ik reed. In het begin heb ik enkele dames ingehaald, maar daarna geen dame meer gezien. Hierdoor vond ik het moeilijk om echt in de wedstrijd-flow te komen. Een val met dikke knie tot gevolg bracht me ook een beetje uit focus. Iets voorzichtiger daarna door de soms verraderlijk gladde trails. De bospaden brachten wel wat verkoeling in dit zonnige weer!

Op advies van teamgenoten had ik vandaag geƫxperimenteerd met het toevoegen van gelletjes aan de bidons. Ik merkte minder eten tussendoor nodig te hebben (maar op basis van slechts 1 ervaring zal ik nog geen algemene conclusies trekken), voor mij voor herhaling vatbaar. Ik merkte wel meer behoefte te hebben aan water door de zoetigheid van de bidons. Ik ben bij de posten dan ook even gestopt/bekertje aangepakt om water te kunnen drinken.

Bij de podiumceremonie, aanwezig voor de mooie prestaties van heren teamgenoten, werd ik omgeroepen als tweede dame. Wel op een relatief grote achterstand op de nummer 1, maar een podiumplek is altijd welkom!

PodiumEmmelshausen