Mary Rose - Emmelshausen 69km P2

Helaas had ik het overzicht niet helemaal over de aanwezige dames in het startvak gezien mijn wat late aankomst bij de start. Hierdoor heb ik de hele wedstrijd niet geweten op welke plek ik reed. In het begin heb ik enkele dames ingehaald, maar daarna geen dame meer gezien. Hierdoor vond ik het moeilijk om echt in de wedstrijd-flow te komen. Een val met dikke knie tot gevolg bracht me ook een beetje uit focus. Iets voorzichtiger daarna door de soms verraderlijk gladde trails. De bospaden brachten wel wat verkoeling in dit zonnige weer!

Op advies van teamgenoten had ik vandaag geƫxperimenteerd met het toevoegen van gelletjes aan de bidons. Ik merkte minder eten tussendoor nodig te hebben (maar op basis van slechts 1 ervaring zal ik nog geen algemene conclusies trekken), voor mij voor herhaling vatbaar. Ik merkte wel meer behoefte te hebben aan water door de zoetigheid van de bidons. Ik ben bij de posten dan ook even gestopt/bekertje aangepakt om water te kunnen drinken.

Bij de podiumceremonie, aanwezig voor de mooie prestaties van heren teamgenoten, werd ik omgeroepen als tweede dame. Wel op een relatief grote achterstand op de nummer 1, maar een podiumplek is altijd welkom!

PodiumEmmelshausen