Geboortedatum
24-08-1984
Woonplaats
Maastricht
Data
1.68 m / 58kg
Opleiding
Bachelor en master Psychologie, Master Culturele antropologie
Beroep/studie
GZ Psycholoog
Wedstrijdcategorie
Dames Elite
Aantal jaren MTB
Ik fiets al een aantal jaren op de weg en na vorig jaar enkele keren geproefd te hebben aan de marathons focus ik dit jaar voor het eerst op de MTB marathons.
Leukste MTB ervaring
Naast de enkele marathons vond ik een eerste trainingsweekje op de MTB in Gran Canaria een heel aangename start van dit seizoen!
Sportverleden
Zwemmen, Wielrennen
Overige sporten
Wielrennen
Trainer
-
Sterkte
Duurvermogen
Zwakte
Techniek, maar daar wordt aan gewerkt!
Doelstelling 2016
Techniek verbeteren zodat ik de conditie opgebouwd op de weg kan benutten en het niet verlies op de technische stukken.
Beste prestatie
4e NK MTB Marathon 2015, dames elite
Slechtste sportmoment
Val in een afdaling op de weg, tijdje uit de running geweest...
Advies aan beginners
Zoek uit wat je leuk vindt en blijf dat vooral doen, geniet ervan!

Mary Rose - GJT Classic - 80km

De eerste wedstrijd van de SforZ marathon MTB cup. Wetend dat ik van het begin van het seizoen nog niet teveel kan verwachten, was ik uitgerust en voelde ik me beter dan voor de start van Groesbeek. Ook tijdens de wedstrijd zelf voelde ik dat ik weer wat energie had en makkelijker diep kon gaan. Het parcours echter was mij niet op het lijf geschreven; erg veel draaien en keren. Een mooi parcours, maar voor een wielrenner een hele uitdaging. De enkele rechte stukken (wind tegen op de weg) waren zowaar even een verademing terwijl ik op de weg een hekel heb aan stoempen tegen de wind in. Helaas verloor ik door de mindere techniek ook veel op de singletrails.

Bij de start zag ik Karen Brouwer (uiteindelijk de nummer 1) al wegrijden en wist dat ik haar niet zou kunnen volgen. Susan Visscher bleef nog even in de buurt, na een inhaalactie bleef ik helaas steken en heb ik haar lange tijd in het vizier gehouden. Toen ik werd ingehaald door een man, met goede snelheid, dacht ik aan te kunnen pikken en zo weer terug te komen bij Susan. Helaas ging hij bij een doorgang naast een hek tegen de vlakte en kon ik niet meer uitwijken waardoor ik ook op de grond lag. Even orde op zaken stellen, bidons en telefoons bij elkaar rapen en weer door. Helaas heb ik Susan na dat moment ook niet meer gezien. Andere dames kon ik voorblijven waardoor ik als derde dame over de finish reed. De conditie is aan de beterende hand, techniek verdient zoals altijd nog wat aandacht!

GJT 80 podium