Geboortedatum
24-08-1984
Woonplaats
Maastricht
Data
1.68 m / 58kg
Opleiding
Bachelor en master Psychologie, Master Culturele antropologie
Beroep/studie
GZ Psycholoog
Wedstrijdcategorie
Dames Elite
Aantal jaren MTB
Ik fiets al een aantal jaren op de weg en na vorig jaar enkele keren geproefd te hebben aan de marathons focus ik dit jaar voor het eerst op de MTB marathons.
Leukste MTB ervaring
Naast de enkele marathons vond ik een eerste trainingsweekje op de MTB in Gran Canaria een heel aangename start van dit seizoen!
Sportverleden
Zwemmen, Wielrennen
Overige sporten
Wielrennen
Trainer
-
Sterkte
Duurvermogen
Zwakte
Techniek, maar daar wordt aan gewerkt!
Doelstelling 2016
Techniek verbeteren zodat ik de conditie opgebouwd op de weg kan benutten en het niet verlies op de technische stukken.
Beste prestatie
4e NK MTB Marathon 2015, dames elite
Slechtste sportmoment
Val in een afdaling op de weg, tijdje uit de running geweest...
Advies aan beginners
Zoek uit wat je leuk vindt en blijf dat vooral doen, geniet ervan!

Mary Rose - NK Marathon 2016

Aan het begin van het seizoen was één van mijn doelen om voor het podium te gaan op het NK. Vorig jaar behaalde ik een vierde plek, en ik hoopte het seizoen wat vooruitgang te boeken. Deze vooruitgang heb ik geboekt, ik voel inmiddels dat mijn voorkeur is verschoven en ik op mijn Canyon CF SLX inmiddels lekkerder zit dan mijn racefiets. Helaas kwam het er allemaal niet goed uit tijdens het NK. Bij het begin van de wedstrijd kon ik nog even met de zekere podiumkandidaten mee. Echter reden er al snel drie dames weg (Elferink, Brouwer en Rooijakkers).

MR BBC2016 01

 

Samen met Nina Kessler bleven we ze wel even in het vizier houden. Ik had moeite om tempo te kunnen blijven rijden. Op een gegeven moment passeerden we Pauliena Rooijakker die toekeek hoe haar band werd vervangen. Even reden Nina en ik daardoor op plek 3 van de wedstrijd. Maar zoals verwacht kwam Pauliena op een gegeven moment als een kanonskogel voorbij de klim naar Epen op. Geen van ons beiden had de punch om ook maar even aan te zetten om mee te gaan.

Na Gulpen kregen we gezelschap van nog een dame die ons had bijgehaald. Kort daarna heb ik het groepje, met de twee dames daarin, moeten laten gaan. Even kwam ik er na een afdaling weer bij, maar na de daarop volgende klim heb ik ze niet meer terug gezien tot na de finish. Ik viel stil en heb mijzelf streng moeten toespreken om druk te blijven zetten. Met enig verval is het nog wel gelukt om de dames achter mij in koers ook achter mij te houden tot de finish.

MR BBC2016 02

Enige teleurstelling heb ik wel gevoeld, maar het was een afsluiter van een heel mooi eerste mountainbike seizoen. De ploeg (financieel mede ondersteund door Ivan Woodworks), het materiaal (Canyon, SforZ Sports en Continental) en voeding (Powerbar) hebben mij mogen bijstaan in het ervaren van mooie tochten en nog mooiere meerdaagse wedstrijden. Ik ga de winter in zonder enig gevoel van heimwee terug naar de weg!