Mary Rose - Saalhausen 59km

De avond voor de start hebben we met enkele teamgenoten overnacht in de buurt van Saalhausen. Dit maakte dat we rustig konden opstarten in de ochtend en op weg konden naar de start. Wegens een peesontsteking heb ik de laatste tijd weinig trainingsarbeid kunnen verrichten, waarbij ik merk dat ik nu wat pit en power mis. Ik was dan ook blij dat we genoeg tijd hadden om even los te rijden zodat ik warm aan de start kon staan. Het grootste deel van de totale hoogtemeters bevond zich namelijk in de eerste tientallen kilometers, dus klimmen vanaf de start!
De startklim over asfalt was pittig maar ik probeerde tempo te houden. Op een gegeven moment keek ik naar mijn hartslagmeter en merkte ik op dat ik beter een tandje terug kon schakelen voordat ik mijzelf zou opblazen. Hierdoor heb ik één dame voor me moeten laten gaan. Ik bleef nog in haar buurt, maar zij schoof toch wat makkelijker naar voren naar een volgend groepje. Op de tweede klim zag ik haar nog rijden, maar helaas ben ik haar daar uit het oog verloren en heb ik haar tot de finish niet meer terug gezien.

Benoemen waar het precies door komt is moeilijk, maar ik had een off-day. Soms heb je dat ook gewoon… Ik miste de puf en power om in het meer glooiende gedeelte van de marathon goed aan te blijven zetten en over de kleine hobbeltjes heen te knallen. Niet geheel tevreden, maar toch blij dat ik er was, passeerde ik een kleine drie uur later de finish.

Het “lichte veertje” dat mij voor was gebleven was een junior dame, waardoor ik in de categorie dames toch op de eerste plek mocht plaatsnemen op het podium. En, niet onbelangrijk, de punten voor de SforZ-Continental marathoncup zijn ook binnen!

MR Postma Saalhausen