Mary Rose - Montferland

De temperatuur van die dag was het gespreksonderwerp van de ochtend. Goed water drinken van tevoren en zeker ook tijdens de wedstrijd was een vereiste. De temperatuur was voor mij een reden om twee gelletjes meer mee te nemen en minder repen. Ik vermoedde dat ik vast voedsel moeilijker zou wegkrijgen in de warmte en minder behoefte zou voelen om te eten.


Na een snelle start heb ik mij even moeten herpakken. Rutger, niet rijdend voor het wedstrijdteam van SforZ maar wel in dezelfde kleuren, sloot op een gegeven moment aan en gaf wat moraal om te blijven aanzetten. Kort daarna haalde Laura Turpijn mij in. Ik pikte aan en heb tot het eind van de wedstrijd met haar kunnen oprijden. De momenten dat ik op kop kwam waren van korte duur omdat ze snel weer overnam. Af en toe heb ik een gaatje moeten laten, een keer water bijvullen gaf ik een hogere prioriteit en daarbij verliepen de technische stukken bij haar aanzienlijk soepeler! Het was opvallend hoe constant zij gas kon blijven geven, en het was voor mij afzien in haar wiel. Gelukkig had ik voldoende drinken en eten en is de kramp mij bespaard gebleven. Aan het eind van de ronde zat nog een technisch stukje singletrack. Het was mijn doel om ieder geval tot dat punt in haar wiel te blijven, daarna zouden we wel zien. Missie geslaagd. Ik had nog overwogen om daarna aan te vallen, maar met al dat in het wiel hangen was duidelijk dat dat er niet meer inzat bij mij.

MR Montferland1

In de laatste honderd meter ben ik wel op kop gaan rijden en doorgereden tot de finish waar ik als eerste over de streep kwam. Laura heeft duidelijk het tempo bepaald, bijgestaan door het groepje waar we lang in reden, waarmee ik zeer tevreden was over mijn eindtijd (2u55m33).

Na de finish bleek echter dat ik niet was opgenomen in de uitslag. Een bezoek aan de jury bracht aan het licht dat ik een verkeerde kleur stuurbord had gekregen en niet onder de ‘dames’ categorie viel. Dit verklaarde wel waarom ik bij het opstellen naar de overige licentiehouders werd verwezen, ondanks mijn poging hen ervan te overtuigen dat er toch echt een apart damesvak zou zijn. Bij de jury is mijn gemeten tijd met één druk op de knop in de damescategorie geplaatst en hij kon mij verheugd vermelden dat ik daarmee op de eerste plek uitkwam!

MR Montferland2

Met uitzondering van wat ongeregeldheden met betrekking tot de uitslag en organisatie, was het een mooi parcours en mooie wedstrijd. De dag erna snakten mijn benen onder het bureau al naar een rondje losrijden in de avond.