Mary Rose Postma - Schinderhannes

Na vorig weekend de BeMC te hebben gereden met de nodige kilometers en met name vele hoogtemeters, stond afgelopen zondag "maar" de halve marathon afstand op het programma. 69 kilometers en 1600 hoogtemeters vormden de Schinderhannes Marathon in Emmelshausen.

Een mooi parcours dat zo was ingedeeld dat relatief het meeste klimwerk in de tweede helft zou plaatsvinden. De vrijdag ervoor had ik nog een lange training op de racefiets gedaan. Dit voelde goed, echter bleek ik nog niet voldoende hersteld van vorig weekend om ook zondag met frisse benen aan de start te staan. Mijn benen voelden niet goed, onvoldoende hersteld of gewoon een slechte dag. Hoe dan ook, de marathon begonnen en daarmee ook de inhaalslag door een start achteraan. Op de klimmetjes kon ik mijzelf langzaam meer naar voren rijden.


Na ongeveer 30km kreeg ik van een toeschouwer te horen dat ik de eerste dame was. Prettig nieuws om onderweg te horen, zeker omdat ik de pit en drang miste die dag om nog een strijd aan te moeten gaan. Voor de zekerheid toch maar een gelletje van Powerbar met cafeïne tot mij genomen om nog een beetje focus te houden.


Het tempo vasthouden bleek voldoende en even later stond ik op het hoogste podium! Na ook voor teamgenoot Roel te hebben mogen klappen voor de eerste plek, zijn we voldaan huiswaarts gegaan. Met nieuwe banden (protection, nog ontvangen van continental) in de achterbak!

MR POSTMA SCHINDERHANNES