Geboortedatum
24-08-1984
Woonplaats
Maastricht
Data
1.68 m / 58kg
Opleiding
Bachelor en master Psychologie, Master Culturele antropologie
Beroep/studie
GZ Psycholoog
Wedstrijdcategorie
Dames Elite
Aantal jaren MTB
Ik fiets al een aantal jaren op de weg en na vorig jaar enkele keren geproefd te hebben aan de marathons focus ik dit jaar voor het eerst op de MTB marathons.
Leukste MTB ervaring
Naast de enkele marathons vond ik een eerste trainingsweekje op de MTB in Gran Canaria een heel aangename start van dit seizoen!
Sportverleden
Zwemmen, Wielrennen
Overige sporten
Wielrennen
Trainer
-
Sterkte
Duurvermogen
Zwakte
Techniek, maar daar wordt aan gewerkt!
Doelstelling 2016
Techniek verbeteren zodat ik de conditie opgebouwd op de weg kan benutten en het niet verlies op de technische stukken.
Beste prestatie
4e NK MTB Marathon 2015, dames elite
Slechtste sportmoment
Val in een afdaling op de weg, tijdje uit de running geweest...
Advies aan beginners
Zoek uit wat je leuk vindt en blijf dat vooral doen, geniet ervan!

Mary Rose Postma - Schinderhannes

Na vorig weekend de BeMC te hebben gereden met de nodige kilometers en met name vele hoogtemeters, stond afgelopen zondag "maar" de halve marathon afstand op het programma. 69 kilometers en 1600 hoogtemeters vormden de Schinderhannes Marathon in Emmelshausen.

Een mooi parcours dat zo was ingedeeld dat relatief het meeste klimwerk in de tweede helft zou plaatsvinden. De vrijdag ervoor had ik nog een lange training op de racefiets gedaan. Dit voelde goed, echter bleek ik nog niet voldoende hersteld van vorig weekend om ook zondag met frisse benen aan de start te staan. Mijn benen voelden niet goed, onvoldoende hersteld of gewoon een slechte dag. Hoe dan ook, de marathon begonnen en daarmee ook de inhaalslag door een start achteraan. Op de klimmetjes kon ik mijzelf langzaam meer naar voren rijden.


Na ongeveer 30km kreeg ik van een toeschouwer te horen dat ik de eerste dame was. Prettig nieuws om onderweg te horen, zeker omdat ik de pit en drang miste die dag om nog een strijd aan te moeten gaan. Voor de zekerheid toch maar een gelletje van Powerbar met cafeïne tot mij genomen om nog een beetje focus te houden.


Het tempo vasthouden bleek voldoende en even later stond ik op het hoogste podium! Na ook voor teamgenoot Roel te hebben mogen klappen voor de eerste plek, zijn we voldaan huiswaarts gegaan. Met nieuwe banden (protection, nog ontvangen van continental) in de achterbak!

MR POSTMA SCHINDERHANNES