Mary Rose - Groesbeek 70km

Na vorige week had ik mij voorgenomen wat meer uitgerust aan de start te staan in Groesbeek. Kort na de start merkte ik dat mijn benen inderdaad wat soepeler draaiden dan vorige week. Ik stond achteraan het eerste startvak, en door mijn wat late aankomst daar had ik onvoldoende kunnen nagaan welke/hoeveel dames er aan de start stonden. Onderweg had ik wel enkele dames ingehaald. Op een gegeven moment reden we met drie dames, waarvan 1 dame duidelijk een wat snellere cross-country techniek beheerste. De bocht voor een lange klim kwam ik snel door en besloot door te trekken.

MR GB 2016

Op de klim heb ik de andere twee dames kunnen lossen. Mijn geluk was dat het stuk direct daarna weinig technisch was waardoor ik mijn voorsprong kon behouden. Onderweg hoorde ik daarna nog van een deelnemer dat de dame voor mij niet ver weg was, tot op de streep heb ik haar echter nooit kunnen bijhalen. Het was mij tot na de streep echter niet duidelijk hoeveel dames er voor mij waren gefinisht. Het bleken er twee te zijn. Een ruime voorsprong van circa 8 minuten voor de eerste dame, en ik was ongeveer 1,5 minuut na nr. 2 binnen gekomen.

Hel van Groesbeek 2016 Mary Rose


Na afloop hebben we van de sponsor Power Bar onze bestelling in ontvangst mogen nemen. Met een doos vol repen, gelletjes en poeder (voor energie- en ook hersteldrank) ging ik met de bos bloemen tevreden huiswaarts!