Geboortedatum
24-08-1984
Woonplaats
Maastricht
Data
1.68 m / 58kg
Opleiding
Bachelor en master Psychologie, Master Culturele antropologie
Beroep/studie
GZ Psycholoog
Wedstrijdcategorie
Dames Elite
Aantal jaren MTB
Ik fiets al een aantal jaren op de weg en na vorig jaar enkele keren geproefd te hebben aan de marathons focus ik dit jaar voor het eerst op de MTB marathons.
Leukste MTB ervaring
Naast de enkele marathons vond ik een eerste trainingsweekje op de MTB in Gran Canaria een heel aangename start van dit seizoen!
Sportverleden
Zwemmen, Wielrennen
Overige sporten
Wielrennen
Trainer
-
Sterkte
Duurvermogen
Zwakte
Techniek, maar daar wordt aan gewerkt!
Doelstelling 2016
Techniek verbeteren zodat ik de conditie opgebouwd op de weg kan benutten en het niet verlies op de technische stukken.
Beste prestatie
4e NK MTB Marathon 2015, dames elite
Slechtste sportmoment
Val in een afdaling op de weg, tijdje uit de running geweest...
Advies aan beginners
Zoek uit wat je leuk vindt en blijf dat vooral doen, geniet ervan!

Mary Rose - NK Marathon 2017

Helaas moet ik een DNF rapporteren. Ik stond met positieve energie aan de start, had zin in deze wedstrijd eigen achtertuin, voorbereiding voor lichaam en fiets waren niet optimaal maar ik zag het wel zitten zondagochtend. Helaas werd ik snel geconfronteerd met m'n eigen grenzen die dag. Kon in het begin van de wedstrijd de aansluiting met voorste groepje van circa 6 dames niet meer houden. Beperkt zicht door modder maakte dat ik stom genoeg nog kort een afslag miste waardoor nog wat dames voorbij vlogen. Snel reed ik rond op plek 10 in de wedstrijd. Moraal kreeg een dipje. Bij het gevoel niet meer in koers te zitten en onvermogen om er nog een beetje tempo in te houden, koelde ik steeds weer af door de open velden en hevige regenbui. Genieten van de modderige omstandigheden kon ik op momenten toch nog wel.

Het nadeel van een koers in eigen achtertuin is ook dat thuis en een warme douche werkelijk binnen handbereik liggen. Na op 85km bij Bemelen vlakbij Maastricht te zijn, besloot ik dat ik niet meer in koers lag en het enkel uitrijden niet was wat ik had willen bereiken. De koers was voorbij en ik reed vanaf het parcours in dalende lijn over asfalt in vijf minuten naar huis.

Een ander einde van het seizoen dan gehoopt, maar voor dit moment kan ik er ook vrede mee hebben.